Natuurloop Preshoekbos

De natuurloop bestaat uit 2 lussen die beiden starten in het Preshoekbos (ter hoogte van de Preshoekstraat 135, 8500 Kortrijk). De rode lus van 1,85 km is  ideaal voor startende lopers. Net als de groene lus van 5,3 km baant deze zich eerst een weg doorheen de speelzone. De groene lus doorkruist een groter deel van het Preshoekbos en de Keizersberg zorgt er voor wat afwisseling en de nodige hoogtemeters.

PLAN

Voor het comfort van de lopers werd door het Agentschap voor Natuur en Bos een pad aangelegd met Scheldezand. Door zijn zeer fijne korrel regent het makkelijk vast en door vermenging met de bodemtoplaag van de kleibodems zorgt het voor de nodige drainering. In combinatie met betreding zal dit pad beslist een stuk droger zijn en er dus voor zorgen dat  het loopcomfort toeneemt. Ook voor de wandelaars is dit uiteraard een hele verbetering en zal het pad het jaarrond bruikbaar zijn.

Rekening houdend met de filosofie van de 100% natuurlopen werd hier gekozen voor een zo natuurlijk mogelijke ondergrond.